Minä

Satu Haapala

Runo- ja äänimeditaatio Resonanssin® kehittäjä, Tunnetaitoja kaikille ry:n Tuisku Tuntevaisen Äänen hoivaa ja voimaa -ääniryhmien ohjaaja, shamaani- ja loitsulaulaja, runoilija, lauluntekijä.

Satu Haapala, Tmi Resonoiva Ääni: hymyilevä nainen punaisessa puserossa

minä ohjaajana

Olen ohjannut ryhmäliikuntatunteja 1990-luvulta saakka, ensin Turun Urheiluliitossa, sitten Lemun ja Maskun kunnan silloisessa vapaa-aikatoimessa ja viimeksi Raisio-opistossa.

Käytyäni mindfulness-kurssin aloin pitää ryhmäliikuntatuntien lopuksi mindfulness-hetkiä. Käytin tietoisen läsnäolon harjoituksia myös kehittämässäni runomeditaatiossa, jota aloin ohjata vuonna 2011.

Vuonna 2021 otin runomediaatioon mukaan äänen, ja niin syntyi Runo- ja äänimeditaatio Resonanssi®.

Hyvinvointia omasta äänestä -kurssit aloitin vuonna 2022 käytyäni Tuisku Tuntevaisen Äänen hoivaa ja voimaa -koulutuksessa, jonka hän on kehittänyt Tunnetaitoja kaikille ry:ssä. Ennen sitä kävin Tuiskun Sydämen halauluja -kurssin, jossa harjoittelimme omien tunteittemme ja tarpeittemme kuuntelemista ja ilmaisemista sekä itsemyötätuntoa intuitiivisten laulujen kautta.

Se kurssi avasi minulle uuden maailman: intuitiivisen laulamisen sanojen kanssa. Olen kirjoittanut runoja pitkään, olen laulanut pitkään, mutta intuitiivinen ja meditatiivinen lauluni oli aiemmin ollut ilman sanoja. Löysin uuden tavan ilmaista itseäni, toiveitani ja tarpeitani. Opin myös tekemään intuitiivisia lauluja muille.

Hyvinvointia omasta äänestä -kurssilla aloitamme oman äänen käytön helpoista harjoitteista ja etenemme vaiheittain. Kurssin aikana tehtävät harjoitteet valikoituvat ryhmäläisten tarpeiden mukaan. Jatkokurssilla voimme edetä esimerkiksi intuitiivisten laulujen tekemiseen itselle ja muille.

Hyvinvointia omasta äänestä -kurssien joissakin harjoitteissa sovellan Jenni Ruuthin Vocal Yoga -kurssin oppeja ja harjoitteita sekä Merja Valvelta oppimiani keho-ääni-harjoituksia.

Oman lisänsä ohjaamiseeni tuovat kroonistuneen hyperventilaation vuoksi käymäni hengityskoulu (2007) ja vuoden kestänyt musiikkiterapia (2008).

Tmi Resonoiva Ääni, Satu Haapala: nainen risti-istunnassa, käsi pään päällä, toinen käsi rinnan päällä, silmät kiinni

TMI resonoiva ääni

Lue yritykseni tarina SATUnnaista-blogissa


Ota yhteyttä ja seuraa

Satu Haapala
satu@resonoivaaani.com
p. 040 5381639
Tmi Resonoiva Ääni
Y-tunnus 3293686-6

Resonoiva Ääni somessa:

JulkaisTUT runokokoelmat

Haikaran ikävä, Enostone, 2001
Paljas jalka kytkimellä, Enostone, 2003
Hengitämme samaa huonetta, Enostone, 2005
Pirunpelto, turbator, 2009
Savu kulkee polkua pitkin, turbator, 2012
Keskiviikon kuvarunot, omakustanne, 2022

Vanhemmista kokoelmista löydät lisätietoja SATUnnaista-blogista Anna runon ja äänen hoitaa -sivun lopusta.

Pidä blogia WordPress.comissa.