Liike- ja ääniharjoituksia hyvinvoinnin tueksi

Tässä sinulle muutamia harjoituksia, joita voit kokeilla ja soveltaa omalla tavallasi. Näitä ja saman tyyppisiä harjoituksia teemme Hyvinvointia omasta äänestä -kursseilla.

Voit kokeilla näitä äänen kanssa ja ilman ääntä. Kursseilla ääntä ei ole pakko käyttää, jos se ei sillä hetkellä tunnu mukavalta. Voit myös tehdä harjoitukset omalla tavallasi soveltaen.

Harjoitukset perustuvat oppeihin ja menetelmiin, joita olen oppinut Tunnetaitoja kaikille ry:n Tuisku Tuntevaisen Äänen hoivaa ja voimaa -kurssilla, Merja Valven ValveWellness-valmennuksissa sekä Jenni Ruuthin Vocal Yoga -kurssilla.

Voit lukea lisää ohjaustaustastani sivulta Minä.

Aamun energialähde

Asetu tukevaan asentoon seisomaan, tunne jalkapohjat lattiaa vasten. Rullaa selkää alas ja ”poimi” käsiisi maan energiaa. Rullaa selkä ylös, anna energian levitä koko kehoon ja ympärillesi. Suurenna liikettä vähitellen.

Voit ottaa äänen mukaan, lähteä pienestä äänestä ja suurentaa sen verran kuin tuntuu sopivalta juuri nyt.

Tuo lopuksi kädet rintakehällesi tai muualle kehollesi, hengittele hetki. Ota saamasi hyvä energia mukaan päivääsi.

Kasvojen ja äänen aamuhieronta

Hiero kasvojasi pyörivin, lempein liikkein. Kuivaan ihoon kannattaa käyttää öljyä hieronnan yhteydessä.

Anna äänen tulla vapaasti liikkeen mukana. Aloita puhekorkeudelta, voit halutessasi sen jälkeen antaa äänen tulla myös eri korkeuksilta. Rentouta myös leuka hieromalla ja liikuttelemalla. Voit tehdä tätä rauhallisesti niin pitkään kuin tuntuu hyvältä, tässä videolla lyhyt versio.

Toivota itsellesi ihanaa päivää!

Kehon rajat taputellen

Taputtele kehosi läpi ylävartalosta jalkoihin ja takaisin ylös, käy koko keho läpi. Yhdistä taputuksiin ha-, ho- tai muita tavuja. Tee omassa rytmissäsi, hitaasti tai reippaammin, mikä tuntuu sopivalta juuri nyt.

Jää kuulostelemaan hiljaa hengitellen, miten harjoitus vaikutti olotilaasi. Saitko ehkä lisää energiaa tai purettua ylimääräistä? Tunnetko olevasi enemmän läsnä kehossasi? Tiedostatko kehosi rajat selkeämmin? Vaikuttaako rajojen tiedostaminen kenties myös mielen tai tunteen tasolla?

Tilaa ja rajoja eri suuntien kautta

Luomalla tilaa keholle luomme tilaa myös mielelle. Mihin ulottuvat sinun rajasi? Tuntuuko olo toisinaan liian ahtaalta, vai onko sinun vaikea määritellä rajojasi?

Venyttele käsillä eri suuntiin ja kehon eri puolille. Ota mukaan eri vokaaleja, voit lähteä vaikka huokauksesta. Saat tilaa kehoon ja mieleen ja samalla huollat ääntäsi.

Tuntuiko hyvältä?

Ilmoittaudu kurssille tästä

…tai jatka harjoituksia:

Hengityksellä tilaa kehoon ja mieleen

Onko yläkroppa jumissa? Tai muuten vaan ahdistaa? Tämä harjoitus voi auttaa silloin. Ota kiinni tuolin selkänojasta tai pöydänreunasta. Taivuta selkä suorana alas, polvet hieman koukussa.

Koukista kyynärpäät alas, hengitä syvään sisään ja tunne, miten selkään ja rintakehään tulee tilaa. Pysy asennossa hetki, ennen kuin ojennat kädet ja nostat selkää ylös. Puhalla ulos ylös noustessa. Kokeile puhaltamisen sijaan erilaisten äänien kanssa.

Näkökulman laajentaminen ja äänenavaus

Sulje silmät ja mieti joku asia, jossa haluaisit laajentaa näkökulmaasi, tai ehkä joku muu haluaisi sinun näkevän asian eri tavoin. Hengitä muutaman kerran syvään ja aseta intentio, että näet asian jatkossa laajemmin.

Kuvittele, että sormissasi on kärpänen tai vaikka leikkihelikopteri. Lähde lennättämään sitä ylös, alas, eri puolille. Tee samalla soinnillisella s-kirjaimella tai r:llä liikettä kuvaavaa ääntä.

Kun tuntuu, että olet lentänyt sopivan aikaa, sulje jälleen silmäsi. Hengitä syvään, kuuntele oloasi. Sinun ei tarvitse heti tuntea minkään muuttuneen suhteessa ajattelemaasi asiaan, mutta voit tunnustella, miltä näkökulmasi nyt näyttää ja tuntuu.

Tutustu hyvinvointikurssien tarjontaan

Seuraa tietoja uusista kursseista ja tapahtumista Facebook-sivulta Resonoiva Ääni, Instagramista @resonoivaaani sekä nettisivujen Tapahtumakalenterista.

Yksi vastaus artikkeliin “Liike- ja ääniharjoituksia hyvinvoinnin tueksi”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

%d bloggaajaa tykkää tästä: